Små fif og clips

I sidste uge skrev jeg jo, om de nye clips jeg havde fået hjem. Og jeg selvfølgelig skulle jeg jo prøve dem, så i en lille blå beholder som jeg også købte hos “HANNES” og igang  var jeg…..

I onsdags hos “Freja quilterne” skulle vi sy 3 tæpper til “quilt pink” projektet og jeg skulle sy et par rækker og de nye clips skulle prøves…..

Man bruger clips hvor man skal sy to stykker sammen,  som her ikke er helt ens i størrelsen.

En ene side en en firkant på 15 x 15 cm og siden de skal syes op mod er 3 firkanter på hver 5 x 5 cm.

Så er det jo klart at de fylder mere, da der er stof på 3 stykker pap mod kun stof på et stykke pap. Jamen siger du så….

Men 3 firkanter med stof, lad os bare sige 1 mm tykt, fylder jo også 4 mm mere end den store firkant. ( 3 stykker pap med stof 3 x 2 mm og den store er der jo kun 1x 2 mm – derfor de 4 mm)
Derfor er du nød til, at holde dem fast mod hinanden og derfor også meget vigtig at de ikke glider…..så mønstret passer sammen. Det synes jeg nogle gange at alm. kontor clips god kan “glide” lidt. Men det gør disse nye ikke.

Når du så som her kommer til et sted hvor 4 hjørner skal passe sammen, gør jeg altid det at jeg syr på kryds over hjørnerne…., først fra den ene side

Og derefter den anden vej.

Og vupti, har du en flot sammen syning fra forsiden og ikke et lille ´”hul”

Et andet lille fif er at når du starter på at tråde nålen, er det vigtig at du….

sætter nålen i før du klipper tråden af og først derefter binder en knude….

For så snor og driller din tråd dig ikke. Det er fordi, den er spunden “den vej”

God fornøjelse…..

8 comments

 • Hej igen Hanne

  Igen en fornem trin for trin vejledning ;o)
  Men jeg syns de der clips minder meget om almindelige hårspænder af de store modeller, Kunne de mon osse bruges, eller “strammer de ikke så hårdt fast på stoffet? jeg plejer at bruge dem man hænger papir op i på en opslagstavle de holder rigtig godt stramt om stoffet og kan osse bukkes ned, så de har fat langt nede osse på stoffet. Mener det hedder en Bulldog klemme

  Glade hilsner Lone

 • hej Lone.

  Ja det er rigtig at de minder meget om hårspænder, om om hårspænder kan bruges ved jeg ikke.

 • Hårspænder kan udemærket bruges også.
  Forskellen er at disse clips der er beregnet til at holde sammen er fremstillet af et stærkere metal og holder derfor til at blive åbnet og lukket mange flere gange end hårclips.
  Jeg bruger dem nu ikke til at holde papstykker sammen med – der bruger jeg bulldogclips som Lone.
  Jeg bruger dem til at holde lukkekanten på plads med mens jeg syr den til i hånden.

 • Det ser ud til det virker, men jeg bruger nogen helt 3 slags, som jeg har købt i Kvickly, men kan ikke huske hvad de hedder, men gode det er de.
  Fortsæt endelig med dine små skole-begynder-billeder, jeg synes de giver en god forklaring og det er nemmere at se på billeder hvordan man gør end bare ord, der skal læses.
  Fortsat god dag.

 • Hej alle

  Tak for de søde ord og ja jeg skal nok fortsætte, når jeg kommer til noget, som jeg tænker andre kunne få glæde af…..

 • “Små fif” – det kan man altid bruge!
  Da jeg ikke har clips ved hånden, må jeg bruge knappenåle, og det fungerer fint ved sammensyning af emner, der ikke er lige store.

 • gode ideer hanne ,men det med tråden er nu et gammel råd, og der kan nu godt komme knuder alligevel .- ihvertfald på min tråd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen