Tosca drømmekage

Ketty skriver:

Jeg har udviklet en variant af drømmekagen fra Brovst som overgår drømmen selv.

Den spiser vi (alt for meget) af i disse dage. Men jeg skal vel i træning.

Se her:

Tosca drømmekage (en hel bradepande)

6 æg
450 g sukker
375 g mel
3 tsk bagepulver
3 dl mælk
125 g smør (ikke margarine)

Tænd ovnen på 185 grader

Pisk æg og sukker, Smelt smørret og tilsæt mælken
Hæld blandingen i skålen skiftevis med mel blandet med bagepulver.
Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir.

Bages midt i ovnen ca. 15-20 minutter, skal blive lysebrun på overfladen.

Mens kagen bager tilberedes mandelkaramellen

375 g smør (ikke margarine)
300 g flormelis
1 dl mælk eller fløde (helst fløde)
350 g hakkede mandler (brug foodprocessor)

Alle ingredienser smeltes sammen i en gryde under omrøring og varmes til massen lige kommer i kog.

Når kagen er bagt smøres massen over kagen der sættes tilbage i ovnen og bager yderligere 8-10 cm til overfladen er karameliseret.

Rigtig god fornøjelse

Tosca drømmekage – printe venlig udgave….

6 comments

  • Den lyder til at være rigtig lækker… tør slet ikke bage den, fordi så vil vi jo spise den og det har vi slet ikke godt af… hmmm.

  • uhm den lyder lækker 🙂 …men kan man slet ikke benytte bagemargarine isteden for smør ??

  • Min erfaring med bagning er, at rørekager altid smager bedre med smør…..og lige i den her tror jeg ihvertfald du skal bruge smør i karamelmassen. Margarine har en mere salt og ikke så rund smag, og lige den runde cremede smag er det der gør denne her kage så god. Vi har ét stykke tilbage og i skrivende stund kan jeg mærke at det må jeg ud og sikre mig ! Kærlig hilsen Ketty

  • Jeg smiler hver gang jeg læser at den skal bages yderligere 8-10 cm. 😉 men dejlig lyder opskriften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen