Hannes rå æblekage.

Ja det er jo altid dejligt når man får en dejlig opskrift og denne skal helt sikkert prøves. Det er Hanne S som henviser til den på sin blog. 
Tror det var fordi jeg skrev at den jeg prøvede igår ikke var noget at råbe hurra for.
Se printevenlig udgave nederst på siden.

Rå Æblekage

Kagecreme:  2½ dl kogende mælk hældes i den sammenrørte blanding af 1 helt æg, 2 spsk. mel, 2 spsk. sukker + evt. vanille, koges op og afkøles.
Rasp ristes på tør pande sammen med sukker, pas på og rør godt, må ikke brænde på. Afkøles og blandes med knuste makroner.
Æbler skylles og rives groft med skal (minus kernehus) direkte ned i skålen

Et lag rasp og et lag creme lægges over

Dette gentages, så der er 2 lag æbler, 2 lag rasp og 2 lag creme.

Flødeskum af 2½ dl piskefløde bredes godt ud, så det “forsegler” æblekagen, for at æblerne ikke skal blive mørke. Der pyntes med ribsgelé. Dækkes med film og sættes i køleskabet. Den skal helst laves forholdsvis kort tid før brug. Men hvis der bliver noget tilovers, kan den godt opbevares koldt til næste dag, tildækket.

Det er en lækkerbidsken! Velbekomme!

Rå Æblekage – printevenlig udgave.

Tak Hanne S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen