HANNES julepatchwork DHD 18. del

Ja så er det vist på tide at vi begynder på nogle kanter på det flotte midterstykke…

"HANNES" julepatchwork DHD fra den 1 til 16

Sidder du nu og tænker jamen hvad bliver det her dog til….
Jeg har regnet med at det er en lille juledug, en stor brødserviet eller ja en pude. Det er helt op til dig… og derfor vil jeg også fortælle hvad jeg regner med, og det vil være en lille juledug.
Men jeg vil kun vise hvordan du samler og monter denne lille juledug.
Skal du lave en pude, kan det godt ske at du skal have lidt bredder kanter, og skal det være en brødserviet, kan det ske at du slet ikke vil have kanter på…..så det er helt op til dig.

Men som sagt vil jeg lave en lille juledug af min og vil forklar “kun” det de følgende dage…. 
Så nu skal du måske til at regne lidt.

Jeg har lavet kanter på 3 cm, så de 32 cm + 2 x 3 cm kanter kommer til at måle 38 cm med kanter
Jeg regner med at lave bagsiden så man kan se den fra forsiden… ja det er jo ikke meningen at du skulle vide det, men for at du kan regne kanterne ud, skal du jo være sikker på at du har nok stof til din bagside.
Hvis du klipper som jeg, kanter på 3 cm skal min grønne bagside måle yderlige 3 cm mere på hver led, så bagstykker skal måle 44 x 44 cm.
Har du nu kun et firkantet stykke på 42 x 42 cm, kan du lave kanterne på 2 cm ( 32 cm + 2 x 2 cm + yderlig 3 cm på hver led af bagside stoffer). Håber ikke at du er helt forviret nu.

Men start med at klippe 4 kanter på 32 xm på den korte led og  38 på den lange led, med med spidse hjørner. Dem skal du klippe 4 stykker af og ri dit stof på disse.

kanter til HANNES julepatchwork DHD 2010

kanter til HANNES julepatchwork DHD 2010

Som du burde kunne se, har jeg regnet med den mørkerøde patchworkstof til kanter. Har glemt at tage et billede af “kun kanter med stof”.
Men i morgen kan du se dem, for der vil jeg vise dig hvordan du syr dem på !!!! spændende ikke ???

9 comments

 • Som nybegynder tror jeg nok jeg har forstået, men jeg venter lige til imorgen med at gøre noget til der er foto oppe.
  Så jeg tager lige en fridag mere!!

 • Hej Lene
  Ja du skulle jo nødig side med hænderne i skødet….
  Og Charlotte, du kan nemt ri stoffet på de 4 kanter idage, så du ikke får stress i morgen… det kan vi ikke have her op til jul….
  Fortsat god fornøjelse til alle…
  på gensyn

 • Hej Hanne

  Jeg er ked af det , men jeg forstår ingenting. Hvad farve skal de strimler være der er billede af ? Bliver der mørkerøde kanter og grøn bagside ?

 • Hej Dorthe.
  Velkommen her til blogland og du skal da endelig ikke være ked af det, for det er helt rigtig. Kanterne skal være den mørkerøde og bagsiden af den grønne.
  Håber at du bliver glad igen og får syet nogle flotte kanter…… smiler…
  Hilsen Hanne

 • Tror lige jeg kan nå at forberede det inden håndbold. Vi har her i huset haft nedbrud på internet og fjernesyn, ,men nu er det oppe at kører igen.

 • Jeg synes virkelig du har givet os en rigtig flot lille dug. Er ikke kommet så langt, men glæder mig allerede til den er færdig.
  Glædelig jul og godt nytår til dig og dine.

 • Hej hanne.
  Jeg venter også lige til i morgen, min dug måler 33 + 33 cm, såå jeg ved ikke om det er rigtigt, men venter spændt til i morgen og se nærmere

 • Hej Gitte.
  Jamen jeg er da sikker på at du nok skal nå det…
  og i lige måde.
  Og Lone, det er fordi du har stof rundt om alle dine papskabeloner – det har jeg jo også, men mange små stykker med et par mm giver selvfølgelig lidt ekstra, men idag kan du se hvordan jeg får det til at passe…. eller ring/skriv.
  God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen