Fedte brød

Min far elsker “Fedte brød”, men der er ikke rigtig nogle som “gider” at bage dem til ham, siger han altid. Så i dag tænkte jeg at næste gang skal han have en hel dåse “Fedte brød”.

Så igang med røremaskinen og opskriften, som kommer her:

Fedte brød ( ca 30 stk)

Ingredienser:

    Dej:
125 gram Hvedemel
0.25 tsk. Hjortetaksalt *
125 gram Smør
65 gram Kokosmel
65 gram Sukker
     
    Romglasur:
100 gram Flormelis
2 spsk. Vand
1 tsk. Romessens *
     

 

          Bland alle ingredienser sammen til en dej. Rul dejen i 3 lange flade stænger 5 cm. brede og knap ½ cm. tyk.Læg dem på en smurt plade og bag dem lysebrune (ca. 10 minutter), ved 200 grader C.

Glaser stængerne mens de er varme og stadig på bagepladen.

Skær dem i skrå snitter, kom dem på en rist og lad dem blive kolde.

Tips:

Ikke fryse-egnet

Velbekomme.

3 comments

  • Dem vil jeg også gerne have, men vi bager dem kun til jul. Gid det var mig der skulle have den dåse….
    Ja, jeg er misundelig. Håber din far nyder sine kager.
    Knus

  • Hej Gitte.

    Jamen julen varer lige til påske…..
    Jeg er sikker på at han vil nyde dem….
    Hilsen Hanne

  • […] vi skulle komme til kaffe og ja her fik han selvfølgelig han “Fedte brød” og til aften skulle vi ud og spise. Her skulle vi på “Silkeborg golfklub” og have en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen