Drømmer om patchwork: Hannes drøm

Hannes drøm

Efter ar have været så heldig at blive optaget i en privat patchwork gruppe ”Kludekonerne” i Brædstrup og have syet et lille babytæppe, fandt jeg en dag i min postkasse nogle sider fra ”Hendes verden” med mønstre.
Det var én af Kludekonerne, der havde lagt dem til mig som inspiration.

Japansk foldeteknik

Jeg faldt pladask for et lille sofatæppe i japansk foldeteknik, designet af Bettina Andersen i smukke, lyse farver. Jeg anede ikke, hvad japansk foldeteknik gik ud på, men jeg MÅTTE sy det tæppe og gik i gang med at sy blokkene.

Jeg blev hurtigt fanget af mønsteret, og jeg købte stof efterhånden, eller brugte af lagner og andre hvide stoffer. Uden andre forudsætninger end mønsteret fandt jeg ud af at kombinere symaskine (til midterfelterne og de 2-farvede bagsidecirkler) og håndquiltning.

Hannes drøm

Hannes drøm

Meget tidligt bestemte jeg mig til, at det skulle være en sølvbryllupsgave – et sengetæppe – til min søster og svoger ca.  år senere, dvs meget større end det lille tæppe, som Bettina havde designet.

elles sengetæppe

Det var første gang, jeg oplevede ”legen” med at flytte rundt på blokke, som er så spændende. Men på den måde fik jeg lavet mit eget design, med Bettinas idé og blogge.

Det blev rigtig flot, og i årene efter syede jeg lignende sengetæpper og enkelte mindre tæpper i samme mønster, men aldrig 2, der var ens.

Da jeg blev spurgt af HANNES, om jeg ville undervise andre i det, spurgte jeg Bettina Andersen og fik tilladelse til at lave et mønster med henvisning til, at inspirationen kom fra hende.

Sengetæppe

Jeg har syet sengetæpperne i blide farver, i stærke farver, alle med hvidt og grønt som hovedfarver, men også helt i hvidt til et andet sølvbryllup, hvor brudekjolen, gommens skjorte og datterens konfirmationskjole og sønnernes skjorte + T-shirt blev brugt sammen med gamle familie-mellemværk.

sengetæppe

sengetæppe

lisas sengetæppe

Det er både et nemt håndarbejde, meget smukt – og så kan man både bruge rester og købe stoffer efterhånden, som det skrider frem. Jeg kunne godt finde på at sy det igen!

Hilsen Hanne Hector Schrøder

Dette er et indlæg som er med i HANNES patchwork konkurrence om
“Drømmer om patchwork”

2 comments

  • Så vidunderlig smukke tæpper og elsker historien om alle de stoffer fra kjole, skjorte osv. der er brugt. Meget smukt arbejde Hanne <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Til toppen